با‌توجه به نوسانات قیمت لطفا پیش از ثبت سفارش تماس بگیرید.

انواع لنز دوربین عکاسی

انتخاب لنز درست برای گرفتن عکس های متفاوت امروزه برای بسیاری از عکاسان چالش برانگیز است. حتی اگر در حرفه عکاسی ماهر هستید، ممکن است تجربه کار با انواع مختلف لنزهای دوربین را نداشته باشید.

 گران بودن لنزها باعث می شود دست ما برای انواع عکاسی بسته باشد اما در مقابل با ترکیب بندی های مختلفی که می توان با انواع لنزهای دوربین به دست آورد دید خوبی پیدا کرد. در این مقاله به بررسی انواع لنز دوربین عکاسی می پردازیم این که بدانید برای چه عکاسی باید از کدام نوع لنز دوربین استفاده کنید.

قبل از معرفی انواع مختلف لنزهای دوربین باید با دو مفهوم فاصله کانونی و پرسپکتیو برای درک بهتر کارکرد لنز در حرفه عکاسی آشنا شوید. بسیاری از لنزها گران هستند، به همین علت اغلب یک مدل عکاسی انتخاب می‌کنیم و سپس چند لنزی که متناسب با دید ما باشد را امتحان می‌کنیم.

فاصله کانونی: فاصله کانونی برای تعیین محدوده بین نقطه کانونی یا سنسور تصویر تا مرکز لنز بکار می‌رود. مرکز لنز نقطه‌ای فرضی درون لنز است که دو پرتو نوری به هم برخورد می‌کنند. هرچه فاصله کانونی کوتاه‌تر باشد، میدان دید بیشتری برایتان فراهم می‌کند و بالعکس هرچه فاصله کانونی بلندتر باشد، میدان دید شما کوتاه‌تر می‌شود. عدد این فاصله بر حسب میلی‌متر اندازه گیری می‌شود.

پرسپکتیو: به مقدار فشردگی عکس در دوربین پرسپکتیو گفته می‌شود. هرچه جسمی در عکس نزدیک‌تر باشد بزرگ‌تر دیده شده و هرچه دورتر باشد، کوچک‌تر خواهد بود. به طور کلی 3 فاکتور بر حالات پرسپکتیو تأثیر گذارند از جمله به فاصله کانونی، زاویه دید و فاصله عکاس تا سوژه می‌توان اشاره کرد.

چند نوع لنز دوربین وجود دارد؟

6 مدل لنز معروف در بازار وجود دارد که جدول زیر نمایی از فواصل کانونی مورد نیاز هر لنز و همچنین کاربرد آنها را ارائه می دهد. قبل از خرید لنز باید با این دسته بندی آشنایی داشته باشید. فواصل کانونی ذکر شده فقط محدوده‌های تقریبی هستند و در استفاده‌ی واقعی ممکن است به میزان قابل توجهی از هم متفاوت باشند. (به عنوان مثال بسیاری از لنزهای تله فوتو در عکاسی از مناظر دور برای فشرده سازی پرسپکتیو استفاده می شوند.)

زمینه عکاسی نام لنز فاصله کانونی
پرتره، مراسم، خیابانی، مستند لنز استاندارد پرایم 35, 50, 85, 135 میلی‌متر
پرتره، مراسم، حیات وحش لنز زوم 55-200 میلی‌متر
پانوراما، آسمان خراش ها، مناظر طبیعی و شهری، خلاقانه و انتزاعی لنز چشم ماهی 8-24 میلی‌متر
آتلیه، مناظر شهری، معماری بناها ، جنگل و طبیعت لنز واید 24-35 میلی‌متر
ورزشی، حیات وحش، ستارگان لنز تله فوتو 100-600 میلی‌متر
جزئیات دقیق از هر سوژه لنز ماکرو 50-200 میلی‌متر

انواع لنز دوربین عکاسی

  1. لنز استاندارد پرایم(Standard Prime Lens)

لنز استاندارد پرایم (لنز پرایم) فاصله کانونی ثابتی دارد. اگر لنز پرایم 35 میلی‌متری دارید یعنی فقط در فاصله  35 میلی‌متر می‌توانید عکاسی کنید. از لنز پرایم بیشتر در شرایطی استفاده می‌شود که سوژه ثابت باشد و شما به عنوان عکاس، بتوانید در اطراف آن حرکت کنید. به طور مثال عکاسی پرتره، مراسم عروسی، منظره و غیره، اغلب با لنز پرایم گرفته می‌شود. به نسبت لنزهای مختلفی که روی دوربین قرار می دهید و فاصله کانونی ای که دارند، پرسپکتیوثهای متفاوتی نیز می‌توانید بگیرید.

مزایا:

  • به طور کلی کیفیت تصاویر واضح‌تر
  • معمولاً وزن کمی دارند.
  • در شرایط نور کم یا شب بهتر عمل می‌کنند.

معایب:

  • نمی‌توانید زوم کنید و در صورت لزوم باید چندین لنز به همراه داشته باشید.
  1. لنز زوم(Zoom Lens)

 لنز زوم ممکن است برای شما جالب باشد. در هر مکانی اعم از مسابقه ورزشی، پیاده روی در فضای باز یا حتی نشستن در فضای بسته نیاز به عکاسی از راه دور و نزدیک دارید. در این صورت لنز زوم می‌تواند برای شما گزینه بسیار مناسبی باشد.

لنزهای زوم با عملکرد فوکوس خودکار می‌توانند تا فواصل کانونی متعددی زوم کنند. به طور کلی، ممکن است لنز زوم یک دوربین از 50 میلی‌متر به 200 میلی‌متر برسد. مثلا می توانید با لنز 50 میلی‌متر عکس دسته جمعی عالی ای بگیرید یا همزمان از گلی که در طی مسیر خوشتان آمده (فاصله 200 میلی‌متر) از نزدیک عکس بگیرید! پس می‌توان گفت این لنزها برای عکاسی مراسم، پرتره، حیات وحش کاملاً مناسب‌اند.

مزایا:

  • گرفتن چندین فاصله ی کانونی از لنز به کمک زوم
  • در حین استفاده از زوم می‌توانید یکجا آرام بمانید.

معایب:

  • لنزهای زوم معمولاً سنگین‌تر از لنزهای پرایم هستند.
  • نسبت به لنزهای پرایم گران‌تر هستند.
  • در نور کم عملکرد خوبی ندارند.

لنزهایی که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت تخصصی‌تر هستند و با توجه به موقعیت سوژه‌ای که قصد عکاسی آن را دارید قابل استفاده هستند.

  1. لنز چشم ماهی(Fisheye Lens)

لنز چشم ماهی معمولاً در موقعیت هایی استفاده می‌شود که می‌خواهید مناظر زیادی را در یک فریم عکس ببینید. به بیانی دیگر در حالت پانوراما عکس می‌گیرید. یکی از رایج ترین کاربردهای این لنز عکاسی از منازل و المان‌ها است تا تنها با گرفتن یک عکس بتوان به طور مثال اتاقی را نمایش داد؛ همچنین کاربرد متداول لنز چشم ماهی، گرفتن عکس‌های منظره، هنری و انتزاعی است.

جالب است که بدانید بیشتر دوربین های امنیتی در ساختمان‌های تجاری ازین لنز استفاده می کنند. همانطور که از نام لنز پیدا است، درست مثل چشم ماهی از هر نقطه در زاویه 100-180 درجه تصویری ارائه می دهد.

مزایا:

  • میدان دید فوق العاده وسیع
  • مناسب برای عکاسی فضاهای کوچک یا مناظر طبیعی
  • حداکثر دیافراگم

معایب:

  • برای عکاسی پرتره مناسب نیست.
  • تصویر دچار اعوجاج می شود. (‌یعنی خطوط راست ممکن است به صورت منحنی و به داخل دیده شوند.)
  1. لنز واید (Wide lens)

لنزهای واید ترکیبی از لنزهای چشم ماهی و پرایم هستند و میدان دید گسترده ای در تصاویر ارائه می دهند. معمولاً از این لنز ها در عکاسی منظره یا شب استفاده می‌شود. هر چه میزان فاصله کانونی کمتر باشد، تصویر بیشتری را می توانید در کادر دوربین قرار دهید.

البته ویرایش عکس با نرم‌افزار در این عکس‌ها باعث می شود تا از اعوجاج لنز جلوگیری شود.

مزایا:

  • مثل لنزهای پرایم سبک هستند.
  • عمق و فوکوس تصاویر بیشتر می شود.

معایب

  • برای عکاسی از نمای نزدیک یا پرتره مناسب نیستند.

انواع لنز دوربین عکاسی

لنز تله فوتو (Telephoto Lens)

 احتمالاً لنز تله فوتو را به‌عنوان لنزهایی می‌شناسید که فیلمبرداران برای گرفتن عکس‌های فوق‌العاده نزدیک از‌ آن استفاده می‌کنند. البته از این لنز ها برای عکاسی از سوژه در فاصله ی بسیار دور هم می توان کمک گرفت.

عکاسی از ستاره ها یا مستندات ورزشی چون فوتبال و همینطور طبیعت و حیات وحش با کمک لنز های تله فوتو، تجربه دل نشینی برای شما می سازند.

مزایا:

  • عکاسی حتی در موقعیت ثابت
  • پس زمینه تار می شود و برای عکاسی در فاصله کم مناسب هست.

معایب

  • اغلب برای استفاده نیاز به سه پایه دارند.
  • قیمت لنز بسیار گران است.
  1. لنز ماکرو(Macro lens)

در پایان با لنز ماکرو آشنا می شویم. لنز ماکرو برای عکاسی نمای نزدیک یا کلوز آپ مناسب است. به عنوان مثال وقتی می خواهید نشستن زنبوری روی گل را ببینید یا دانه‌های برف قبل از ذوب شدن شکار کنید، لنز ماکرو به شما در گرفتن این سوژه ها کمک می کند. جزییات دقیق مثل موهای ریز روی حشره یا حلقه های الماس نشان از فوکوس بالای این لنز دارد.

هدف لنز های ماکرو هم این است که تصویری شبیه به چشم یک انسان از سوژه مورد نظر بگیرد.

مزایا:

  • گرفتن عکسهای شارپ و دقیق
  • بهترین تصویر با کیفیت بالا
  • بزرگنمایی 5 برابری

معایب:

  • کاربرد این دوربین ها محدود استو
  • برای عکاسی عمومی یا پرتره مناسب نیستند.
  • ممکن است زمان فوکوس کردن طولانی شود.( چرا که باید بروی سوژه مدت طولانی فوکوس کرد.)

انتخاب لنز دوربین مثل شخصیت انسان منحصر بفرد است. نمی توان از یک لنز برای عکاسی تمامی حالات سوژه استفاده کرد. فاکتور های دیگری چون وزن،هزینه و اندازه لنز در انتخاب شما می‌تواند موثر باشد. در این مقاله به توضیح انواع لنز دوربین عکاسی پرداختیم که بتواند نیاز شما را در موقعیت های متفاوت برطرف کند. امیدواریم با توضیحات ارائه شده درک بهتری از کارکرد هر لنز بدست آورده و لنز مناسب دوربینتان را انتخاب کنید.

امیدواریم که در این مقاله توانسته باشیم راهنمای شما در خرید دوربین موردنظرتان باشیم. چنانچه برای خرید دوربین و سایر تجهیزات نیاز به مشاوره دارید و یا به دنبال فروشگاهی مطمئن برای خریدی راحت و آسان هستید میلادکم انتخابی شایسته است. شما می توانید از طریق شماره تماس های درج شده در سایت با کارشناسان میلادکم در ارتباط باشید و به صورت آنلاین و یا حضوری اقدام به خرید کنید.

miladcam.com

پست های اخیر

سبد خرید