با‌توجه به نوسانات قیمت لطفا پیش از ثبت سفارش تماس بگیرید.

راهنمای جامع عکاسی برای مبتدیان

راهنمای جامع عکاسی برای مبتدیان

همه ما زمانی عکاسی را شروع کردیم که هیچ چیز از آن نمی‌دانستیم. من هم همینطور بودم. دوربین DSLR اولم برایم مثل یک جعبه سیاه بود. اما با آزمون و خطا و یادگیری مداوم، توانستم عکس‌هایی بگیرم که همیشه آرزویش را داشتم. در این راهنما، می‌خواهم شما را با نکاتی آشنا کنم که به من کمک کرد تا به یک عکاس بهتر تبدیل شوم.

عکاسی برای مبتدیان (5 اصل اولیه عکاسی)

در این مطلب، به برخی از اصول اولیه دوربین، لنز و ترکیب‌بندی خواهیم پرداخت. علاوه بر این، به برخی از اصطلاحات عکاسی نگاه خواهیم کرد و برخی از تجهیزات را برای شروع پیشنهاد می‌کنیم.

  • نحوه کار دوربین‌ها را بیاموزید
  • دوربین مناسب خود را پیدا کنید
  • دوربین خود را بشناسید
  • لنز خود را بشناسید
  • ترکیب‌بندی و نحوه گرفتن عکس‌های واضح را بیاموزید

پیشنهاد مقاله : راهنمای خرید دوربین عکاسی دیجیتال

چگونه دوربین‌ها کار می‌کنند؟ راهنمای تصویری برای عکاسی برای مبتدیان

به عنوان یک عکاس تازه کار، مطمئناً دوست دارید مفاهیم پیچیده عکاسی را به ساده‌ترین شکل ممکن یاد بگیرید. یکی از این مفاهیم، نحوه عملکرد دوربین‌هاست. برای همین تصمیم گرفتم با کمک یک تصویرگر حرفه‌ای، یک راهنمای تصویری جذاب و آسان برای درک این موضوع تهیه کنم.

در این اینفوگرافیک، به زبان ساده و با استفاده از تصاویر گویا، مفاهیم مهمی مثل نوردهی را توضیح داده‌ایم تا بتوانید بهتر با دوربین خود ارتباط برقرار کنید.

حالا وقتشه که با هم این تصاویر رو بررسی کنیم و دنیای عکاسی رو بهتر بشناسیم!

 

راهنمای جامع عکاسی برای مبتدیان

راهنمای جامع عکاسی برای مبتدیان

نوردهی

درک نوردهی کلید گرفتن یک عکس عالی است. یادگیری نحوه عملکرد نوردهی به شما کمک می‌کند تا کنترل دوربین خود را در دست بگیرید و عکس‌های بهتری بگیرید. سرعت شاتر، دیافراگم و ISO سه عنصر ضروری هستند که در کنار هم نوردهی را ایجاد می‌کنند. عکاسی در مورد تعادل این سه مؤلفه است.

مثلث نوردهی یک راه عالی برای به خاطر سپردن سه تنظیم و نحوه ارتباط آن‌ها با یکدیگر است. با هم، آن‌ها مقدار نوری را که دوربین شما ثبت می‌کند کنترل می‌کنند.

 

راهنمای جامع عکاسی برای مبتدیان

راهنمای جامع عکاسی برای مبتدیان

این به شما کمک می‌کند تا درک کنید که تغییر یک تنظیم نیاز به تغییر تنظیمات دیگر دارد. یعنی اگر همان صحنه را با همان شرایط نوری عکاسی کنید.

همانطور که به زودی خواهید فهمید، این عناصر بیش از نوردهی تأثیر می‌گذارند. آن‌ها همچنین باعث تغییراتی در عمق میدان، تاری حرکتی و نویز دیجیتال می‌شوند.

پس از درک نحوه عملکرد هر یک، می‌توانید به تنظیمات دستی رجوع کنید. اینجاست که کنترل را از دوربین خود پس می‌گیرید. بنابراین، بیایید نوردهی را در سه تنظیماتی که ذکر کردیم بررسی کنیم.

بیشتر بخوانیم : بهترین دوربین عکاسی برای سفر

1. دیافراگم

اولین عنصر مثلث نوردهی که به آن نگاه می‌کنیم دیافراگم است. این سوراخی در داخل لنز است که اجازه می‌دهد نور از آن عبور کرده و به سنسور دوربین برسد.

مانند مردمک چشم شماست. هر چه دیافراگم بازتر باشد، نور بیشتری وارد دوربین می‌شود. اگر دیافراگم را کوچک‌تر کنید، نور کمتری وارد می‌شود.

  • اندازه دیافراگم را با مقیاسی از f-stop اندازه‌گیری می‌کنیم و هر f-stop اندازه دیافراگم را نشان می‌دهد. نکته گیج‌کننده این است که دیافراگم‌های کوچک‌تر دارای اعداد f-stop بزرگ‌تر هستند و دیافراگم‌های بزرگ‌تر دارای اعداد کوچک‌تر هستند.
  • به عنوان مثال، دیافراگم f/22 بسیار باریک است و نور زیادی را عبور نمی‌دهد. دیافراگم f/1.8 عریض است و نور زیادی را عبور می‌دهد. این بدان معناست که شما به f-stop بالا در نور زیاد و f-stop پایین در نور کم نیاز دارید.
  • اما دیافراگم فقط بر مقدار نوری که عبور می‌کند تأثیر نمی‌گذارد. همچنین تأثیر زیادی بر فوکوس و عمق میدان دارد.
  • عمق میدان به میزان فوکوس بودن صحنه شما اشاره دارد. عمق میدان کم به شما یک صفحه کانونی باریک می‌دهد، بنابراین فقط سوژه شما در فوکوس است. پیش‌زمینه و پس‌زمینه خارج از فوکوس هستند.
  • عمق میدان زیاد به این معنی است که پیش‌زمینه، پس‌زمینه و همه چیز بین آن‌ها در فوکوس هستند.
  • استفاده از دیافراگم باریک با f-stop بالا به شما عمق میدان زیادی می‌دهد که برای تصاویر منظره نیاز دارید. دیافراگم باز با f-stop کوچک به شما عمق میدان کم و پس‌زمینه تار می‌دهد که در بین عکاسان پرتره محبوب است.
  • اگر بتوانید مقیاس f-stop را حفظ کنید، نوردهی بسیار آسان‌تر خواهد بود. یک مقیاس استاندارد f/1.4، f/2، f/2.8، f/4، f/5.6، f/8، f/11، f/16، f/22 است. برخی از لنزهای تخصصی بالاتر و پایین‌تر از این مقیاس هستند.

 

راهنمای جامع عکاسی برای مبتدیان

راهنمای جامع عکاسی برای مبتدیان

2. سرعت شاتر

تنظیم نوردهی بعدی که باید به آن نگاه کنیم سرعت شاتر است.

پس از عبور نور از دیافراگم لنز، به شاتر می‌رسد. سرعت باز و بسته شدن شاتر تعیین می‌کند که دوربین چه مقدار نور را عبور می‌دهد.

معمولاً فقط به کسری بسیار کوچک از ثانیه (مثلاً 1/250 ثانیه) نیاز دارید تا از تاری حرکت جلوگیری کنید. اما سرعت‌های شاتر مختلف مکمل شرایط مختلف هستند.

سرعت شاتر می‌تواند از بسیار سریع (1/4000 ثانیه) برای عکاسی ورزشی تا بسیار کند (30 ثانیه) برای عکاسی شبانه باشد.

همه چیز به این بستگی دارد که چه چیزی را عکاسی می‌کنید و چه مقدار نور در دسترس دارید. به همین دلیل است که دانستن نحوه عملکرد سرعت شاتر برای درک اصول اولیه عکاسی کلیدی است.

 

راهنمای جامع عکاسی برای مبتدیان

راهنمای جامع عکاسی برای مبتدیان

  • دوربین: عکس با دوربین سونی a7R III گرفته شده است که یک دوربین حرفه‌ای با کیفیت تصویر بسیار بالا است.
  • لنز: لنز مورد استفاده 50 میلی‌متری با دیافراگم f/1.6 بوده است. لنزهای 50 میلی‌متری معمولاً لنزهای استاندارد محسوب می‌شوند و لنز f/1.6 به دوربین اجازه می‌دهد نور بیشتری وارد شود و عمق میدان کم‌تری داشته باشد (یعنی پس‌زمینه بیشتر تار شود).
  • سرعت شاتر: سرعت شاتر 1/4000 ثانیه بوده است. این سرعت بسیار بالا نشان می‌دهد که عکاس می‌خواسته هرگونه حرکت را متوقف کند و یک عکس کاملا ثابت بگیرد.
  • ISO: ISO 100 بوده است. ISO نشان‌دهنده حساسیت سنسور دوربین به نور است. ISO پایین‌تر به معنای حساسیت کمتر و نویز کمتر در عکس است.
  • فریز فریم: این اصطلاح به این معنی است که عکاس توانسته است حرکت را کاملا متوقف کند و یک لحظه را به صورت ثابت ثبت کند.

 

راهنمای جامع عکاسی برای مبتدیان

راهنمای جامع عکاسی برای مبتدیان

  • دوربین: عکس با دوربین نیکون D3300 گرفته شده است. این یک دوربین DSLR سطح ابتدایی تا متوسط است که برای عکاسان آماتور مناسب است.
  • لنز: لنز مورد استفاده 42 میلی‌متری با دیافراگم f/4.8 بوده است. لنز 42 میلی‌متری معمولاً لنز استاندارد برای دوربین‌های APS-C نیکون است و f/4.8 دیافراگمی متوسط محسوب می‌شود.
  • سرعت شاتر: سرعت شاتر 1/60 ثانیه بوده است. این سرعت برای عکاسی در شرایط نوری کم مناسب است، اما ممکن است در سوژه‌های متحرک کمی تاری ایجاد کند.
  • ISO: ISO 3200 بوده است. این مقدار ISO بسیار بالا نشان می‌دهد که عکاس در شرایط نوری بسیار کم عکس گرفته است. ISO بالا به دوربین اجازه می‌دهد نور بیشتری جذب کند، اما معمولاً باعث ایجاد نویز در تصویر می‌شود.
  • High-ISO image: این عبارت به این معنی است که عکس با حساسیت بالای سنسور (ISO بالا) گرفته شده است.

خلاصه نوردهی

هنگامی که درک اولیه‌ای از دیافراگم، سرعت شاتر و ISO پیدا کردید، باید یاد بگیرید که چگونه هر عنصر نوردهی با هم کار می‌کند.

نوردهی جوهر عکاسی است، به همین دلیل یادگیری سه اصل اساسی بسیار مهم است. اگر این‌ها را یاد نگیرید، ترکیب‌بندی و قاب‌بندی در عکاسی مبتدی بی‌معنی می‌شود.

بنابراین، سیستم “مبتنی بر استاپ” برای اندازه‌گیری نوردهی را یاد بگیرید و دیافراگم، سرعت شاتر و ISO را برای کنترل کامل دوربین خود تسلط پیدا کنید.

بیشتر بدانیم : بهترین دوربین های ورزشی

پیدا کردن یک دوربین برای عکاسی دیجیتال

اکنون به نحوه پیدا کردن دوربینی که مناسب شما باشد نگاه خواهیم کرد. به انواع دوربین‌ها و ویژگی‌های مختلفی که باید به دنبال آن‌ها باشید نگاه خواهیم کرد. علاوه بر این، به برندهای برتر دوربین نگاهی خواهیم انداخت.

چیزی به نام “بهترین دوربین” وجود ندارد زیرا خواسته همه عکاسان متفاوت هستند. همه ما چیزهای متفاوتی می‌خواهیم و دوربینی که برای یک عکاس مناسب است ممکن است برای عکاس دیگری مناسب نباشد.

پیدا کردن بهترین دوربین به معنای یافتن دوربینی است که به شما در دستیابی به اهداف عکاسی‌تان کمک کند. ممکن است بخواهید برخی از اصول اولیه دوربین را یاد بگیرید و هنر عکاسی را کاوش کنید.

یا ممکن است به دنبال دوربینی برای یک نوع خاص از عکاسی باشید. خوشبختانه، دوربین‌های زیادی برای همه وجود دارد، از عکاسان پرتره تا ولاگرها.

 

راهنمای جامع عکاسی برای مبتدیان

راهنمای جامع عکاسی برای مبتدیان

DSLR در مقابل بدون آینه

دو نوع اصلی دوربین در عکاسی وجود دارد. مدل‌های DSLR سنتی‌تر و دوربین‌های بدون آینه جدیدتر را داریم.

اساساً، دوربین‌های DSLR از سیستم شاتر و آینه سنتی که از دوربین‌های آنالوگ به ارث رسیده است، استفاده می‌کنند.

دوربین‌های بدون آینه دیگر از این سیستم استفاده نمی‌کنند، به همین دلیل به آن‌ها بدون آینه می‌گویند. با این حال، هر دو سیستم لنز قابل تعویض هستند، به این معنی که می‌توانید لنزها را برداشته و با لنز دیگری تعویض کنید.

DSLRها در بین خالص‌گرایان عکاسی محبوب هستند. و هنوز هم توسط همه، از آماتورها تا حرفه‌ای‌ها استفاده می‌شوند.

شکی نیست که DSLRها در حال کنار رفتن هستند. اما هنوز هم توسط بسیاری از عکاسان دوست‌داشته می‌شوند. علاوه بر این، DSLRها همچنین گزینه خوبی به عنوان دوربین سطح ابتدایی هستند.

بدون شاتر و آینه، دوربین‌های بدون آینه نقاط قوت جدیدی دارند. آن‌ها کوچکتر و سبک‌تر از DSLRها هستند.

یک دوربین بدون آینه همچنین دارای حالت‌های انفجاری سریع‌تر است. آن‌ها همچنین دارای ویژگی‌های ویدیویی بهتری هستند که آن‌ها را به دوربین‌های چندرسانه‌ای برتر تبدیل می‌کند.

 

راهنمای جامع عکاسی برای مبتدیان

راهنمای جامع عکاسی برای مبتدیان

اندازه سنسور مورد نیاز شما چیست؟

DSLRها و دوربین‌های بدون آینه دارای یکی از دو اندازه سنسور هستند، APS-C (کراپ فریم) یا فول فریم.

سنسورهای APS-C کوچکتر از سنسورهای فول فریم هستند. این بدان معناست که بدنه‌های دوربین APS-C جمع‌وجورتر و سبک‌تر از همتایان فول فریم خود هستند.

سنسورهای کراپ از نظر قدرت RAW از نظر رزولوشن برابر با سنسورهای فول فریم نیستند. و بیشتر با انتهای سطح ابتدایی بازار دوربین مرتبط هستند.

پیشنهاد مقاله : بهترین دوربین برای عکاسی

دوربین‌های فول فریم معمولاً بزرگ‌تر، قدرتمندتر و گران‌تر هستند. اندازه سنسور بزرگ‌تر به تعداد پیکسل بیشتری اجازه می‌دهد و رزولوشن را افزایش می‌دهد. سنسور بزرگ‌تر همچنین به شما دامنه دینامیکی بهتری می‌دهد.

دوربین‌های فول فریم بر صحنه دوربین حرفه‌ای تسلط دارند. برخی از مشخصات باورنکردنی هستند، اما فناوری چشمگیر با برچسب قیمت سنگینی همراه است.

اگر یک عکاس مبتدی هستید، ممکن است توجیه آن دشوار باشد. اما برای بسیاری از حرفه‌ای‌ها، این یک سرمایه‌گذاری با بازده بالا است.

 

راهنمای جامع عکاسی برای مبتدیان

راهنمای جامع عکاسی برای مبتدیان

انواع دیگر دوربین‌ها

اگر علاقه‌ای به DSLR یا بدون آینه ندارید، انواع دیگری از دوربین‌ها وجود دارد. دوربین‌های کامپکت وجود دارد. حتی کامپکت‌های فول فریم هم وجود دارند. شما همچنین دوربین‌های اکشن مانند GoPro و گزینه‌های مشابه را دارید.

همانطور که از نام آنها پیداست، آنها کوچک و آسان برای استفاده هستند.

آنها لنزهای ثابت دارند، گاهی اوقات با قابلیت زوم. و این دوربین‌ها مورد علاقه عکاسان خیابانی هستند.

دوربین‌های کامپکت همچنین برای عکاسی معمولی عالی هستند. آن‌ها برای تعطیلات و رویدادهای خانوادگی عالی هستند.

شما همچنین باید در مورد دوربین‌های Micro Four Thirds بدانید. اینها نیز دوربین‌های با لنز قابل تعویض هستند. اما آن‌ها کوچکتر از دوربین‌های APS-C و فول فریم هستند.

آنها همچنین دوربین‌های هیبریدی عالی با ویژگی‌های خارق‌العاده برای عکاسی و فیلمبرداری هستند.

دوربین‌های متوسط فرمت دارای سنسوری حتی بزرگ‌تر از دوربین‌های فول فریم هستند. آن‌ها دوربین‌های تخصصی با رزولوشن تصویر قدرتمند هستند، اما همچنین دارای برچسب قیمت تخصصی هستند.

دوربین‌های متوسط فرمت معمولاً از نظر ویژگی‌های اضافی مانند آنچه در دوربین‌های بدون آینه مدرن یافت می‌شود، محدود هستند. اما نمی‌توانید آن‌ها را برای کیفیت تصویر شکست دهید.

 

راهنمای جامع عکاسی برای مبتدیان

راهنمای جامع عکاسی برای مبتدیان

ضریب کراپ

هنگام تصمیم‌گیری برای انتخاب دوربین APS-C یا فول فریم، باید از ضریب کراپ آگاه باشید.

همانطور که گفتیم، این بدان معناست که سنسور شما بسیار کوچکتر از سنسور یک دوربین حرفه‌ای است. بنابراین، تصویر شما را کراپ می‌کند. و ضریب کراپ تأثیر محدوده‌ای بر عکس‌های شما دارد.

این یک زاویه دید باریک‌تر ایجاد می‌کند. و این بر فاصله کانونی لنز شما تأثیر می‌گذارد، فاصله کانونی را افزایش می‌دهد و بزرگنمایی اضافه می‌کند. بنابراین، یک عکاس مبتدی باید دوربین‌ها و لنزهایی را که به زمینه عکاسی او کمک می‌کند، پیدا کند.

 

پست های اخیر

سبد خرید